Ditt meddelande är skickat

Vi har mottagit ditt meddelande och kommer svara så snabbt vi kan till det telefonnummer / e-postadress du angivit.

Hur vill du bli kontaktad?

Meddelande

Sparar meddelande...

Vanliga frågor

Efter du fått din orderbekräftelse är den normala leveranstiden cirka 5-7 veckor för soffbord, sidobord och sängbord. För matbord samt specialbeställningar är leveranstiden cirka 6-8 veckor, med reservation för industrisemester och liknande händelser som är utom vår kontroll som förlänger ledtiderna. Vid beställning under helg, bearbetas din order först nästkommande vardag.

Har du valt kostnadsfri upphämtning hos oss, kommer vi att höra av oss till dig när det närmar sig leverans för att komma överens om en lämplig dag och tid för upphämtning. Vi har öppet på kontoret 11-18 på vardagar samt under överenskommelse på helg, för upphämtning av bord. Tänk på att ta med dig bärhjälp!

Har du valt hemleverans bokar vi frakten med Schenker eller levererar själva, vi kontaktar dig när ditt bord finns på plats hos oss och ska skickas iväg för att se vilken dag under veckan som passar dig för leverans, leveransen sker med Schenker på vardagar, när vi själva levererar kan vi göra detta på helg, men alltid i överenskommelse med dig som kund för vad som passar bäst.

Vi samarbetar med Klarna för alla betalningar i vår butik. Lanseringen gjordes för att öka tryggheten och upplevelsen av att handla hos oss. Det är Klarna som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken. Klarna har många fördelar med flera betalningssätt.

Efter identifiering och riskbedömning uppvisar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, delbetalning, kortbetalning, direktbetalning via bank och direktbetalning via mobilt bankID. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ där så är möjligt. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. För fullständiga villkor hänvisar vi till våra köpvillkor.

Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid – alltid minst 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t.ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Du får alltid hem dina varor innan du betalar och du samlar alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu – betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Nej, när du genomfört ditt köp i kassan kommer vi skicka ut en orderbekräftelse och börja tillverka ditt bord.

Vi erbjuder kostnadsfri upphämtning hos oss i Stockholm samt hemleverans till dörr där vi använder oss utav Schenker som speditör, eller levererar själva. Vid hemleverans beräknar du ditt fraktpris i kassan med hjälp av ditt postnummer. Leveranser sker normalt på vardagar där vi kontaktar kunden när det närmar sig leverans för att bestämma en mest lämplig dag för detta.

Absolut! Det mesta går att ordna för att du ska få precis det bord du drömmer om. Varje specialbeställning med mått eller designförändring kostar från 500kr. Skicka ett mail till info@prettymarble.se för att göra en förfrågan. Leveranstiden vid detta alternativ blir längre än vid beställning ur ordinarie sortiment, beroende på vad som beställs men cirka 6-8v.

Ja, vill du inte ha en polerad blänkande yta på marmorn, vilket är standard hos Pretty Marble på all vår marmor, så skicka ett mail till info@prettymarble.se vid beställning så ordnar vi en matt polerad yta på ditt bord istället.

Det är viktigt att ta hand om din marmor på ett bra sätt för bäst hållbarhet. Marmor är ett poröst material som är känsligt för spill, där man omgående bör torka upp det man spillt. Vid skötsel av marmorn ska aldrig sura rengöringsmedel användas då marmorn är väldigt känsligt mot syror och kan få frätskador. Var försiktig och uppmärksam med andra sura vätskor som vin, ättika, kaffe, citron, kaffe etcetra.

För dagligt underhåll kan en vattenfuktad trasa/hushållspapper användas för att torka av bordet, med neutral såpa kommer man långt i sin skötsel.

För att marmorskivan ska hålla sig i mycket gott skick:

 • Använd inte sura rengöringsmedel på din marmorskiva.

 • För det dagliga underhållet rengörs marmorskivan med vatten och/eller såpa.

 • Ha som rutin att alltid använda underlägg till alla glas och porslin för att minimera risken för fläckar och skador.

(Svaren kommer från manualen Natursten: Skötsel Inomhus utgiven av Sveriges Stenindustriförbund)

 • Som första åtgärd: Försök först suga upp fläcken med hushållspapper eller absorberande medel, bearbeta sedan med fuktig duk och vatten. Därefter används en lösning av vatten och diskmedel eller Allrent. Arbeta alltid utifrån och in mot fläckens mitt för att undvika spridning av fläcken. Används någon form av lösningsmedel så skölj noga med vatten och Allrent efteråt.

 • Fläckarna torkas torra med papper och tvättas med lösningsmedel som sedan sugs upp av papper eller absorberande medel. Lösningsmedlet kan vara lacknafta, thinner/cellulosaförtunning, aceton eller blyfri motorbensin (95 oktan)

  Sitter fläcken djupare används pastametoden (se nedan). Skölj med Allrent i brukslösning.

 • Pastametoden: Metoden innebär att det aktuella lösningsmedlet blandas med ett absorberande pulver, t.ex. krita, bentonitlera eller potatismjöl, till en pasta. Denna läggs på fläcken, som eventuellt först fuktas med lösningsmedlet. Pastan får ligga kvar tills den torkat, varefter den borstas bort och ytan tvättas med vatten. Prova först på liten yta. Vid behov upprepas behandlingen.

 • Fett/oljefläckar: ska avlägsnas så snabbt som möjligt för att förhindra att fett/olja tränger ned i stenen.

 • Olje-/lackfärg: Använd thinner eller terpentin i kombination med papper och därefter i pastaform. Eftertvättning med ammoniak i vattenlösning vid behov

 • Lösningsmedel som inte skadar naturstenen: Thinner = Cellulosaförtunning Blyfri bensin, motorbensin (95 oktan) Aceton Lacknafta Terpentin T-röd (sprit) Etylacetat EDTA neutral (i bl.a. tvättmedel) Ammoniak Polishbort Tvätta noga med Allrent i brukslösning efter användning av medlen.

 • Lösningsmedel som kan skada marmor/kalksten och fogar: Glykolsyra Oxalsyra Ättiksprit Klorin (kan bleka stenen) Väteperoxid (bleker) Kaustik soda Tvätta noga med Allrent i brukslösning efter användning av medlen.